Banca Națională a României inițiază un nou proiect, sub denumirea de BNR – Pro Oeconomia, care se adresează exclusiv publicului adult, sub forma unei platforme de dialog ce va avea ca obiectiv general creșterea gradului de înțelegere a noțiunilor și proceselor economice fundamentale, precum și îmbunătățirea nivelului de cunoaștere și înțelegere a activității băncii centrale, a rolului, funcțiilor și a implicațiilor deciziilor acesteia în economia națională.

Banca centrală urmărește constant prin programele de comunicare publică derulate furnizarea de informații și noțiuni despre politici, instrumente și evoluții macroeconomice, inclusiv cu privire la schimbările intervenite pe piața forței de muncă (în ultima perioadă dinamica acestui sector fiind o provocare pentru specialiștii în resurse umane).

În acest context, dorim să vă adresăm invitația de a participa la acest eveniment din cadrul acestui proiect, organizat miercuri, 17 mai a.c., începând cu ora 11:00, în Sala Mare a Primăriei Oradea.

Pentru crearea premiselor unui dialog eficient pe parcursul a aproximativ 2 ore, vă supunem atenției temele prezentate de lectorii instituției, dl. Mugur Tolici, director al Direcției resurse umane, dl. Victor Andrei, director al Direcției operațiuni de piață și dl. Ioan Muntean, director adjunct – Direcția emisiune, tezaur și casierie referitoare la Inteligența artificială (AI) și viitorul profesional în contextul expansiunii AI , criza sistemului bancar și politici monetare (teme actuale și preocupări ale băncii centrale).

Pentru o bună organizare, avem rugămintea de a confirma participarea dumneavoastră și de a ne transmite eventuale întrebări până joi, 11 mai 2023, la e-mail  :   ioana.rada@bnro.ro .