În cadrul acțiunilor specifice pentru identificarea de noi oportunități de cooperare care generează export de produse românești cu valoare adăugată ridicată, la 11.05.2023 am avut o întâlnire cu domnul Zuhdi Nazer, șeful departamentului de proiecte din cadrul Jordan Petroleum Refinery (JPRC).

Tema întâlnirii a fost identificarea de oportunități de export pentru firme românești exportatoare de echipamente, produse și piese de schimb pentru rafinării.

Gazda a menționat că Jordan Petroleum Refinery organizează licitații internaționale pentru achiziționarea de produse necesare, acestea fiind publicate pe site-ul companiei,  https://www.jopetrol.com.jo/En/Modules/Tenders.

A solicitat ca firmele interesate de export să transmită, prin intermediul BPCE Amman, o scurtă prezentare a companiei și gama de produse cu potențial de export, în limba engleză, pentru a fi introduse în baza de date în vederea informării despre oportunitățile de afaceri viitoare.

Principalele produse de interes pentru importul de către Jordan Petroleum Refinery sunt:

– Recipiente sub presiune

– Cazane cu abur

– Pompe

– Compresoare

– Schimbătoare de căldură

– Echipamente și instrumente de siguranță

– Țevi, tuburi, fitinguri

– Filtre

– Supape

– Plăci de oțel.

În acest scop, firmele vor transmite către Biroul de Promovare Comercial Economică din cadrul Ambasadei României la Amman, scurte prezentări și liste de produse disponibile la export, la adresa amman.economic@mae.ro.