După cum probabil cunoașteți, India deține în acest an președinția grupului țărilor G20 (cele mai mari 20 economii ale globului), care include și B20 (Business 20) unul din cele mai proeminente grupuri de implicare ale G20. B20 aduce în atenție prioritățile și provocările afacerilor la nivel global, propunând măsuri de îmbunătățire și facilitare a acestora. Domnul N Chandrasekaran, președintele executiv al ”Tata Sons” conduce acest important grup în acest an.

B20 India organizează mai multe inițiative de susținere a politicilor privind prioritățile identificate pe parcursul președinției Indiei, care vor culmina cu ”Summitul B20 India”, programat în perioada 25-27 august 2023 la New Delhi. La Summit este prevăzută participarea unui număr mare de delegați, care includ lideri din industrie, manageri și oameni de afaceri din țările G20 și din cele 9 țări invitate. Deliberările pe durata Summitului vor include discursuri și alocuțiuni ale acestor liderilor eminenti din sectorul afacerilor.

Confederația Indiană a Industriilor (CII), în calitate de secretariat al B20 în acest an, organizează și pregătește acest Summit.  In pregătirea Summitului B20 India, CII își desfășoară deliberările politice pe problemele de afaceri prin intermediul a 7 grupuri operative și a 2 consilii de acțiune. Aceste grupuri operative și consilii de acțiune se întrunesc la intervale regulate. Recomandările de măsuri și reglementări care vor rezulta în urma acestor reuniuni și în special al Summitului B20, vor fi înaintate pentru a fi luate în considerare în discuțiile liderilor G20 din luna septembrie, în vederea includerii în Declarația comună.

Summitul B20 se va focusa în special pe următoarele domenii:

  1. Incluziunea ”Lanțurile Valorice Globale” (GVC) pentru un comerț global durabil;
  2. Viitorul muncii, competențelor și mobilității;
  3. Energie, schimbări climatice și eficiență a resurselor;
  4. Transformare digitală;
  5. Finanțarea redresării economice globale;
  6. Tehnologie, inovare, cercetare și dezvoltare;
  7. Incluziune financiară pentru abilitarea economică;
  8. Guvernanță, societate și mediu în afaceri;
  9. Integrarea economică africană: o agendă pentru afaceri globale

Pentru mai multe informatii :  Consilier economic  Ionuț VIZIRU    tel: +91.11.24.11.10.20