Topul firmelor în județul Bihor

TOPUL FIRMELOR BIHOR – ediția XXVI – 2019

În data de 15 noiembrie 2019 Camera de Comerț și Industrie Bihor a organizat la Restaurantul Queen Mary, cea de-a XXVI ediție a FESTIVITĂȚII DE DECERNARE A PREMIILOR PENTRU TOPUL FIRMELOR DIN JUDEȚUL BIHOR. Festivitatea a cuprins premierea firmelor participante, clasate în top, decernarea de diplome și lansarea oficială a Catalogului Topul Firmelor.

Clasamentul ”Topul Firmelor”, cel mai important şi cuprinzător clasament al comunității de afaceri, a fost realizat după o metodologie complexă, unitară la nivelul Sistemului Camerelor de Comerț din România, în baza indicatorilor financiari ai companiilor. Condițiile de eligibilitate sunt stabilite conform Legii. În Top sunt admise entitățile care sunt comercianți și îndeplinesc, simultan, câteva condiții cu privire la datele de bilanț: profit din exploatare pozitivă și cifră de afaceri de minimum 100.000 lei în cazul microîntreprinderilor și minimum 250.000 de lei, în cazul celorlalte entități.

Topurile județene sunt structurate pe 7 domenii de activitate( Cercetare-Dezvoltare și High–Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură și Pescuit; Construcții; Servicii; Comerț; Turism), 251 grupe (conform codului CAEN), și 5 clase de mărime.

Clasamentul Topului Firmelor din Județul Bihor pentru anul 2018 reunește 7.579 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, din 25.392 firme care au depus bilanțul contabil pentru exercițiul financiar trecut,. În top 10 s-au clasat 3.210 firme, iar pe locurile 1, 2 și 3 s-au evidențiat 1.613 firme, structurate pe domenii, grupe de activitate și clase de mărime, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului. Firmele membre ale CCI Bihor, cu cotizația la zi au primit o bonificație de10% din total.

Din firmele clasate în topul județean se remarcă un număr de 409 firme bihorene, clasate pe locurile 1-10 în Topul Național al firmelor, organizat de Camera de Comerț și Industrie a României.

Clasamentul cuprinde, de asemenea și ”Trofeul Creativității” ce reprezintă competiția care are în vedere clasificarea firmelor (persoane juridice române), în funcție de receptivitatea lor la problematica protecției proprietății industriale, manifestată prin solicitările de acte de protecție adresate Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci. Trofeul Creativității se realizează exclusiv pe baza datelor existente la OSIM.

Lista firmelor participante

PREZENTARE FIRME – 2019

GALERIE FOTO – ediția XXVI – 2019